Ölümsüz Olmak mı Uzun Yaşamak mı?

 


Merhaba,

Longoz tatilimizin geri kalanı hakkında yazmayacağım. Çünkü hem üzerinden uzun bir zaman geçti hem de kafamda yazı haline getiremedim.

O yüzden karşınızda önemli bir soruyla duruyorum. Ölümsüz mü olmak isterdiniz uzun yaşamak mı? Şu an bir çoğunuzun “Ölümsüz olmayı isteriz tabii ki nasıl bir soru bu!!??” dediğinizi duyar gibiyim. Ama hızlı cevap vermeyin isterseniz. Çünkü size uzun yaşamanın neden daha mantıklı bir seçenek olduğunu açıklayacağım.

Her canlı dünyaya tek bir şey bilerek gelir. Hayata geliş amaçları. Mesela su kaplumbağaları. Yumurtadan çıkar çıkmaz denize doğru ilerliyorlar. Sadece hayata sıkı tutunanlar denize kadar ilerleyebiliyor. Aslında insanlar da ilk doğduğu an ne yapmaları gerektiğini biliyor.

Ama hayvanarla bu noktada küçük bir farkımız var. Onlar sadece özlerinde ne varsa onu yapabiliyorlar. Fazlasını düşünme yetileri yok. Biz bunu “akılsızlık, aptallık” olarak adlandırmayı tercih ediyoruz ama bu yanlış. Sadece yapmaları gereken şeyi yapıyorlar. Görevleri bitince de yaşamalarının bir anlamı olmayacağı için ölüyorlar.

Biz insanlar ise geniş çaplı düşünebiliyoruz. Yani amaca yönelik hareket etmiyoruz. Evren özümüzün dışına çıkabildiğimizi biliyor. Dolayısıyla amaç dışı bir yaşam şekli seçtiğimizin de farkında. Bu dünyaya neden geldiğimizi büyüdükçe unutuyoruz.

Özetlemek gerekirse diğer canlılar amaca yönelik yaşayıp  ölüyorlar. Evren bize özlerimizi bulmamız için bir şans veriyor ama biz bulamıyoruz ve şansımız tükeniyor. Sonra ölüyoruz. O yüzden bir kez daha düşünün. Ölümsüz olup hayatın dengesini daha fazla bozmak mı yoksa ölümlü olmayı kabullenip olabildiğince uzun, amaca yönelik, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek mi?


Sevgilerimle

 

ADA

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaz Planım

Müzik Grubu Seçmeleri ve Şaşırtıcı Sonuç

F.R.I.E.N.D.S Dizisi