Çöp Yığınlarının İçinde Yaşıyoruz / Türkçe Dersi İçin Yazdığım Düşünce Yazısı




Merhaba,

Bugün sizlerle Türkçe dersi için yazdığım düşünce yazımı paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz.


Her şey insanın kendini diğer canlılardan üstün kılması ile başladı. Tarih boyunca kendimizi doğanın ve hayvanların yöneticisi olarak gördük. Şu an öyle düşünmeye devam edenlerin sayısı oldukça fazla.

 

Ben kesinlikle buna katılmıyorum. Çünkü biz yaşamaya başlamadan önce gezegenimizde daha birçok canlı yaşam sürdü. Yani her şey bizim için yaratılmış olsaydı biz hep varolurduk. Ayrıca toplumun geneli hayvanları yarım akıllı veya zeka yoksunu olarak görüyor. Ben bu görüşün tam tersini savunuyorum. Çünkü bunca zamandır hayvanların çoğu bir şekilde farklı farklı koşullarda hayatta kalmayı başarmış.

 

Bizi hayvanlardan ayıran iki şey var. Geniş çaplı düşünebilmek ve maddi/manevi çoğu şeyi kategorize edebilmek. Bu özelliklere sahibiz çünkü doğduktan bir süre sonra yaratılan hayatı öğrenip içgüdülerimizin büyük kısmını kaybediyoruz. Hayvanlar içgüdülerini kaybetmedikleri için doğaya zarar veren davranışlarda bulunmayı düşünemiyorlar. Sadece asıl önemli şeyi yani soylarını devam ettirmeyi benimsiyorlar.

 

Biz ise bunun çok dışındayız. Doğal imkânları sömürüyoruz ve yok olacakları gerçeğini göz ardı ediyoruz. Şu an çöp yığınlarının ve yapaylığın içinde yaşamımızı sürdüyoruz. Bence bizler soyumuzun sonuna kadar açgözlü ve umursamaz kalacağız. Asla elimizdekilerin kıymetini bilmeyip hep daha fazlasını isteyeceğiz. Ama doğa bir yerde buna dur diyecek ve elimizdeki her şey yok olacak. Doğa sandığımızdan çok daha güçlü ve istediği zaman bizi hayattan silebilir. Onun verdiği kadar şansı belki de biz hak etmiyoruz.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaz Planım

F.R.I.E.N.D.S Dizisi

Müzik Grubu Seçmeleri ve Şaşırtıcı Sonuç