Çocuklar Yetişkinlere, Yetişkinler Çocuklara Özeniyor

 


Merhaba,

Bilmem hiç fark ettiniz mi; çocuklar yetişkin olmaya, yetişkinler çocuk olmaya özenir. Biz çocukların büyümeye özenmesi en değerli zamanlarımızı boşa harcamamıza sebep oluyor. Bu zamanları iyi değerlendiremediğimiz için gelecekte çocuk olmayı isteme ihtimalimiz çok yüksek. Çocuk olmayı seversek, yetişkin olduğumuzda pişman olacak ve özleyecek pek bir şeyimiz kalmaz.

Aslında şöyle bir durum var, bazen bilmek yetmiyor. Zaman içinde deneyimlerimiz sayesinde çoğu şeyi gerçek anlamda kavrıyoruz. Çevremizdekiler bize ne kadar öğüt verirse versin biz o olayı yaşamadan anlayamıyoruz.

İşte çocukların yetişkinlere, yetişkinlerin çocuklara özenmesi tam olarak böyle bir durum. Çevremizdeki insanlar yaşımızın tadını çıkarmamızı öneriyor ama biz anlayamıyoruz. Büyüdüğümüz zaman her şeyin daha kolay, daha güzel ve eğlenceli olacağını tahmin ediyoruz. Her şeyi yapabileceğimizi, özgür olacağımızı düşünüyoruz. Ama öyle olacağını sadece hayal ediyoruz.

Gerçek şu ki, yetişkin dünyası tam aksine hücre hapsi gibi. Yaşamın; hayal etmeyi, sorgulamayı ve eğlenmeyi unuttuğun evresi. Çoğu yetişkin çocuk gibi davranıp, küçüklerle arkadaşlık kurmaya çalışıyor. Çünkü zamanında çocukluğun kıymetini anlayamamışlar. Büyüdükleri halde hala akılları çocuk olmakta. Oysa onların gençlikleri bir daha gelmemek üzere gitti.

Bu düşünceyi bir sonuca bağlamak isterim. Biz daha çocuğuz ve önümüzde çok uzun yıllar var. O yüzden yaşımızın kıymetini bilip, özenti yetişkinlere dönüşmemeye dikkat etmemizde fayda var.

 

Sevgilerimle

 

ADA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaz Planım

Müzik Grubu Seçmeleri ve Şaşırtıcı Sonuç

F.R.I.E.N.D.S Dizisi